Взимку всі живі істоти використовують свої оригінальні і неповторні способи порятунку від холоду.
Птахи злітаються в міста – ближче до людей і очманілої їжі.
Ведмеді впадають у зимову сплячку. Риби вмерзают в лід – до наступної весни.
А щоб вам зігрітися холодними вечорами, ми підготували 5 гарячих коктейлів на Різдво, які ви можете зробити самі.
1. На основі вина – пунш GASPARE’S WINTER PUNCH
Вам знадобиться:
– ¾ склянки гіркого лікеру Campari
– ¾ склянки апельсинового лікеру
– 2 пляшки червоного вина середньої щільності
– 6 склянок журавлинного соку
– 1 склянка свіжої або замороженої журавлини
– ½ склянки ізюму
– ½ склянки цукру
– Цедра 1 апельсина
– 6 паличок кориці
– 10 цілих гвоздик
– 10 горошин запашного перцю
– 6 цілих анісових зірочок
– 1 цілий мускатний горіх
– 1 чайна ложка мигдального екстракту
Як робити:
Розсортувати журавлину, відкинувши зіпсовані ягоди. Промити і висипати в каструлю з родзинками, цедрою апельсина, корицею, гвоздикою, запашним перцем, мускатним горіхом і журавлинним соком. Довести до кипіння на сильному вогні, накрити кришкою і тушити на слабкому вогні 20 хвилин – для змішування ароматів. Додати вино, цукор і пропарити на вогні 6-8 хвилин. Не доводити до кипіння! Додати Campari, апельсиновий лікер і мигдальний екстракт. Прибрати з міксу ягоди журавлини і розлити по чашках для пуншу. Прикрасити паличкою кориці й анісу.
2. На основі сидру – LA ESQUINA TEQUILA-INFUSED CIDER
Що потрібно:
– 4,5 літра свіжовичавленого несолодкого яблучного сидру
– 5 гвоздик
– 2 зірочки анісу
– 1-4 шматочка Canela (мексиканська кориця – можна замінити звичайною корицею)
– 2 апельсини, розрізані на чотири частини
Як робити:
Протягом 3 хвилин в маленькій каструлі злегка обсмажити на середньому вогні спеції. Обсмажені спеції змішати з соком і апельсиновими частками в каструлі і закип’ятити. Продовжити кип’ятити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Готовий напій в теплому вигляді розлити по склянках.
3. На основі чаю – THE MIRAGE
Що знадобиться:
– 20-25 мл єгипетського м’ятного чаю
– 20-25 мл рому Privateer
– 20-25 мл простого сиропу
– 20-25 мл свіжого соку лайма
– 2-3 краплі біттера Angostura
Як робити:
Змішати всі інгредієнти. Розлити в склянки і прикрасити листям м’яти. Найкраще поєднується з вином
Chandon Brut.
4. На основі рому – JAMAICAN HOT BUTTERED RUM
Що потрібно:
– 450 г коричневого цукру
– 10-15 г вершкового масла
– Щіпка солі
– 10 мл свіжого яблучного сидру
– 15 мл свіжого імбирного соку
– Половина чайної ложки мускатного горіха
– Половина чайної ложки запашного перцю
Що робити:
Змішати всі інгредієнти і довести до кипіння. Відразу зняти і дати охолонути. Зберігати в холодильнику. В залежності від індивідуальних смаків, можна додати трохи улюбленого рому, води і розмішати.
5. На основі рому – Truffled Hot Buttered Rum
Що потрібно:
– 45 мл рому Appleton Reserve
– 15 мл лікеру Licor 43
– 10 мл лікеру All Spice Dram
– 15 мл імбирного сиропу
– Окріп
– 1 чайна ложка трюфельної олії
Як робити:
Розігріти келих. Додати в келих всі інгредієнти, потім масло. Після змішання натерти корицю на тертці і посипати в келих.
Бажаємо Вам теплого вечора і приємного Різдва!