195.16.88.9 - Linux - whoami(krist287) - uid(1574) gid(1676)
kaylin

·

ϴΪ
ϼĿ¼ʱ޸ʱ
_.well-knownɾ 07552022-07-26 20:57:462022-04-19 08:48:45-
_ldɾ 07552022-07-26 20:55:402022-04-18 21:30:13-
_puɾ 07552022-08-12 22:04:542022-08-12 22:04:54-
doskaɾ 07552022-07-26 20:57:462022-05-13 00:21:36-
gboɾ 07552022-07-26 20:55:422022-04-21 16:29:19-
katalogɾ 07552022-07-26 20:55:422022-05-13 00:20:58-
nailɾ 07552022-07-26 20:55:502022-06-17 13:21:44-
testɾ 07552022-07-26 20:55:422022-04-18 15:34:19-
wakenɾ 07552022-08-11 02:53:342022-08-11 02:53:34-
wp-adminɾ 07552022-08-11 06:04:242022-08-11 06:04:24-
wp-contentɾ 07552022-08-14 10:17:392022-08-14 10:17:39-
wp-includesɾ 07552022-07-26 20:55:502022-04-18 17:42:24-
.htaccess 04442022-08-11 06:04:352022-08-11 06:04:3521.22 K
Damiendep 06442022-08-11 03:43:202022-08-11 03:43:209.20 K
backup.php 06442022-08-13 13:42:572022-08-13 13:42:57772 B
fibber.php 06442022-08-11 01:48:402022-08-11 01:48:4016.68 K
google5f28cd50ed83a936.html 06442022-07-26 20:55:422022-04-24 10:15:3853 B
index.php 04442022-08-14 10:17:402022-04-18 20:09:526.33 K
license.txt 06442022-07-26 20:57:462022-04-18 20:09:5219.45 K
readme.html 06442022-07-26 20:55:502022-04-18 20:10:487.26 K
robots.txt 06442022-08-11 03:34:222022-08-11 03:34:22193 B
tmp.php 06442022-08-13 13:44:442022-08-13 13:44:44761 B
wp-activate.php 06442022-08-14 07:55:592022-04-18 20:09:527.00 K
wp-blog-header.php 06442022-08-14 07:56:052022-04-18 20:09:52351 B
wp-comments-post.php 06442022-07-26 20:55:502022-04-18 20:10:362.28 K
wp-config-sample.php 06442022-07-26 20:55:392022-04-18 20:10:482.93 K
wp-config.php 06442022-08-14 03:19:342022-04-18 20:09:523.69 K
wp-cron.php 06442022-08-14 10:17:382022-04-18 20:09:523.85 K
wp-links-opml.php 06442022-08-14 01:23:122022-04-18 20:09:522.44 K
wp-load.php 06442022-08-14 01:22:322022-04-18 20:09:523.81 K
wp-login.php 06442022-08-14 10:17:382022-04-18 20:09:5246.79 K
wp-mail.php 06442022-08-14 01:22:402022-04-18 20:09:528.38 K
wp-settings.php 06442022-07-26 20:55:502022-04-18 20:10:3622.49 K
wp-signup.php 06442022-08-14 01:22:492022-04-18 20:09:5231.21 K
wp-trackback.php 06442022-08-14 01:23:042022-04-18 20:09:524.64 K
wp.php 06442022-08-11 01:49:212022-08-11 01:49:21453 B
xmlrpc.php 06442022-08-14 10:02:042022-04-18 20:09:523.16 K
Ŀ¼[12] - ļ[25] - [0755]
Linux sr47.hostlife.net 3.10.0-962.3.2.lve1.5.49.el6h.x86_64 #1 SMP Thu Mar 4 07:40:03 EST 2021 x86_64
Apache/2
Чи безпечний тепличний урожай? – Це Бориспіль – сайт міста Бориспіль
loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Чи безпечний тепличний урожай?

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Про користь чи шкоду вживання продуктів з ринку розповідає завідуюча лабораторією на кооперативному ринку Борисполя, заслужений працівник ветеринарної медицини України Надія Іванівна Бехтер.
— Кожен вид продукції рослинного походження повинен мати якусь наявність нітратів. Чому? Бо у грунт вносять органічні або мінеральні добрива. Це закономірно. Але доступні норми. От, наприклад, томати становлять 300 мг/кг, буряк бере дуже велику кількість нітратів — 1400 мг/кг тощо. На щастя, наші бабусі торгують на ринку якісними овочами. Продукцію вирощують таку, яка має майже половину допустимої норми. А коли перевіряємо продукцію фермерських господарств, то тут уже є проблеми. Справа в тому, що вони вносять більше добрив. От тому й були випадки, коли вибраковували капусту та буряк. Але ця продукція прийде на ринки восени. Сьогодні ж нині продається редиска. Ні в одній пробі, в тому числі і тій, яку принесли ви, не знайшли перебільшення вмісту нітратів. Жодного! Хороші результати показала перевірка ранньої капусти. Причина тут проста — капуста вирощувалася на так званій гідропоніці. До речі, нітрати не дуже страшні. А от нітрати з часом переходять у нітрити. То це вже отрута.

— Коли це відбувається?
— Наведу приклад. Сьогодні ви накришили салат з редиски, огірків, помідорів, капусти. Будь ласка, їжте, не залишайте на завтра, ставлячи у холодильник. І якщо наступного дня ви споживаєте вчорашній салат, то знайте (!) — ви споживаєте отруту. Тому завжди рекомендую: салати споживайте лише свіжими. Чому люди іноді отруюються сирокопченими ковбасами? Тому що при їхньому виробництві додають селітру і при довгому зберіганні цього продукту нітрати переходять у нітрити.

Деякі спеціалісти говорять, щоб менше нітратів попало в організм при споживанні, наприклад, з тепличних огірків слід почистити шкіру. Є давнє правило: ніколи огірки чи помідори не потрібно чистити, бо там найбільше вітамінів. Овочі треба лише гарно помити і відрізати частину огірка біля хвостика. Раджу столовий буряк перерізати навпіл і занурити у воду на півгодини. Це значно зменшує у ньому кількість нітратів.

— Що скажете про помідор, який щойно придбав?
— На ринку продають помідори, вирощені у наших тепличних господарствах або турецьких. Знаю, що наші овочівники вирощують помідори голландських сортів на гідропоніці, коли під кожен кущ підведена вода. Звичайно, додаються і мінеральні добрива. Ось на ваших очах робимо аналіз, який показує, що помідор абсолютно придатний для вживання. Так як і зелена цибуля — солодка, гарна, а вміст нітратів у межах дозволеного.
— На часі редиска…
— Їжте. Після зими наш організм ослаблений. Щоб перебороти авітаміноз, треба споживати вітамінну продукцію. Раджу додавати до їжі кріп, цибулю, петрушку. Зелень, як кажуть, у нас чиста. Основне — треба все дуже гарно мити (краще в холодній воді). Моя порада щодо жовтеньких квітів, які радують око у скверах, трав’яних газонах — кульбабах, а також кропиві. Нарвіть листочки кульбаби, положіть у каструлю і залийте кип’ятком на 2-3 хвилини. Вийміть з каструлі і поріжте. Кульбаба втрачає гіркоту, а вітамінів і мінералів — колодязь.

— Подивіться, Надіє Іванівно, яке красиве яблуко…
— Раніше кісточкові більше перевіряли не на нітрати, а на пестициди, тому що яблуні, груші обприскують, інколи порушуючи технології. Ми перевіряли груші, яблука вітчизняних сортів на вміст нітратів. Ніколи не було так, щоб вони досягли навіть половини норми. На вміст пестицидів ми аналізів не робили. То компетенція санстанції… Це дуже довгий процес. Звичайно, яблука, які надходять до нас із-за кордону — законсервовані. Тому мають такий приємний вигляд (які методи консервування — для нас невідомі). Я надаю перевагу нашим сортам — симиренківським та «джонатан». На жаль, зникає наша знаменита «антонівка», яку, до речі, до революції привозили до царського столу. Якщо побачиш на ринку «антонівку», то це вже диво. А вона ж має цілющі якості.

Переглядів:: 1
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x