Сьогодні хочемо запропонувати Вашій увазі класичний рецепт білоруської кухні (хоча, багатьох кухонь світу) – Дерунів. Але приготуємо ми їх на мангалі, а також зробимо соус для дерунів – класичний. Сподіваємося, такі деруни ви ще не їли. Тож, при нагоді матимете смачнючий рецепт картопляних дерунів.
Що нам потрібно:
– 6 середніх картоплин;
– 1 середня цибулина;
– 1 середня морква;
– 1-2 яйця;
– 2-3 ст ложки пшеничного борошна;
– сіль, перець.
На великій тертці натерти картоплю, на дрібній цибулю і моркву. Додати яйця і борошно. Посолити, поперчити.
Смажити з двох сторін до золотистого кольору.
Подавати з соусом, для якого змішати сметану (200 г), дрібно нарізати кріп (20 г), натерти на крупній тертці (дрібно порізаний) свіжий огірок, 1-2 ч ложки білого хрону, посолити і поперчити.
Такі деруни на свіжому повітрі будуть набагато смачніші ніж дома. Спробуйте!