Вам і тільки вам потрібно вирішити, вживати ці продукти в їжу чи ні, і якщо ви серйозно вирішили харчуватися натуральними продуктами без ГМО-добавок, вам слід навчитися впізнавати такі продукти.
1. ГМО-продукти довго не псуються, тому якщо овочі або фрукти ідеальної форми, лежать у магазині давно і не змінюються, скоріше, вони з ГМО.
2. Якщо продукт зроблено в Америці чи країнах Азії і в ньому міститься кукурудза, картопляний крохмал, соєве борошно, то, ймовірно, це ГМО.
3. Якщо продукт зроблений у країнах Європи і має маркування “Не містить ГМО”, то, скоріше за все, це екологічно чистий продукт.
4. Якщо ковбаса коштує недорого, то, очевидно, у неї додали соєвий концентрат, який може бути ГМО-добавкою.
5. Якщо у вас або ваших рідних проявилася алергія, можливо, це реакція організму на вживання ГМО-продуктів.