loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Маковий Спас: як приготувати пиріг з маком (рецепт)

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Вже завтра, 14 серпня відзначаємо Маковія, тому пора задуматися про святкове меню. Пропонуємо твоїй увазі відмінний рецепт макового пирога.

Медовий, Маковий або Перший Спас – народне і православне свято в перший день Успенського посту, який відзначають 14 серпня. У цей день відбувається мале освячення води, а також меду нового збору, благословляється його вживання в їжу. У південних регіонах освячують також макові головки, тому свято знайшло ще одну назву – Маковий Спас.

На Маковія готували різні страви з використанням маку – наприклад, булочки і пиріжки, а також маківники. Мак наділяли і надприродними властивостями. Вважалося, що якщо обсипати насінням дикого маку будинок, жодна відьма в нього не проникне.

Отже, як приготувати Маковий пиріг з сиром.

Що потрібно:

Для тіста:
• 175 г борошна,
• 90 г м’якого вершкового масла,
• 40 г цукрової пудри,
• 1 яйце,
• сіль.

Для макового шару:
• 100 г маку,
• 1 ч.л. манної крупи,
• 125 мл гарячого молока,
• 50 г цукру.

Для сирного шару:
• 300 г сиру,
• 75 г цукру,
• ваніль,
• 1-2 яйця.

Рецепт приготування:
Готуємо основу: З усіх інгредієнтів замішуємо м’яке тісто. Розкачуємо на присипаної борошном поверхні, викладаємо в форму діаметром 24 см і формуємо бортики. Проколюємо виделкою або зубочисткою і ставимо в холодильник на півгодини.

Для макового шару: Мак запарюємо окропом і мелемо. Додаємо манну крупу і перемішуємо. У молоці розчиняємо цукор, додаємо мак і варимо до загустіння 7-8 хвилин.

Готуємо сирний шар: Протераємо сир через сито, додаємо цукор, ваніль і яйця. Викладуємо у форму разом з тістом в духовку на 10-15 хвилин.

Намазуємо макову начинку на напівготову основу. Зверху наливаємо сирний крем. Випікаємо при 180 градусів приблизно 30-35 хвилин. Перед нарізкою пиріг бажано охолодити.

Смачного чаювання.

Ваша, Оленка Смачненька.

Переглядів:: 1
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
Пароль не введено
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x