loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Пиво на всі смаки – світле, темне, червоне

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Ель і лагер

Сортів пива тисячі , і підрахувати їх поки нікому не вдавалося. Основних видів близько 75 . Але усе різноманіття можемо звести до 2 – це ель і лагер .
Відрізняються ель і лагер процесом приготування , а точніше , процесами бродіння.
Ель – це пиво , виготовлене верховим бродінням , тобто при звичайній температурі ( 15-25 градусів). Він більш насичений , з більш яскравим смаком . Ель – це 10 відсотків усього пива.
Лагер – пиво низового бродіння , тобто готується при низьких тепературу . А в холоді дріжжі , додані в сусло , опускаються на дно і вбирають в себе , як губка , багато чого, забираючи у пива яскравість , гостроту смаку. Зате лагер – золоте , прозоре пиво. Лагер – це 90 відсотків усього пива.

Темне і світле

Тут все залежить від прожарювання зерна. Коли зерно просушують у спеціальних печах , закладається колір пива. Якщо солод злегка просушити при невисокій температурі , то вийде золотого кольору світле пиво. Якщо посильніше просмажити – вийде червонувате пиво. Якщо сильно просмажити , то вийде темний лагер .
Колір впливає і на смак.
У темного пива з’являється смак прожареного зерна і карамельна солодкість.
У світлого – більше солодової “солодкості” в чистому вигляді і більш природний смак.

Фільтроване і нефільтроване

І ель , і лагер можуть бути і фільтрованими , і нефільтрованими .
Фільтрація відбувається одразу після того , як пиво зварено , робить напій більш легким , більш очищеним , але воно втрачає складності смаку. Адже фільтрація вбиває частину поліфенолів , що впливають на насиченість.
Саме тому нефільтроване пиво більш яскраве. Але все залежить від смаків людини.
Був час , коли нефільтроване пиво стало модним. І всі стали замовляти тільки його , але потім багато хто перейшов назад до класичних сортів. Адже яскравість і насиченість подобається не всім і не завжди. Іноді треба просто вгамувати спрагу або запити їжу , тоді нефільтроване пиво може здатися важкуватим .

Ячмінне і пшеничне

Основне зерно для приготування пива – ячмінь. Хоча є й пшеничне пиво . Але тільки пшеничні сорти рідко бувають чисто пшеничними , частіше це суміш ячменю і пшениці.
Пшениця дає білий колір і кислинку . І , як правило , це нефільтроване пиво. Воно дуже незвичайне і незвичне для любителів традиційного напою.
У Німеччині багато століть тому прийняли закон про чистоту пива , і до цих пір цей закон в силі : у пиво не можна додавати нічого , крім основних інгредієнтів: вода , солод , хміль. Ароматизація заборонена !
У Чехії (адже чехів вчили варити пиво німці) свій стиль приготування пива , але він близький до німецької класики . Чехи теж за чистоту напою !
А от у Бельгії вважається , що пиво можна і потрібно ароматизувати , правда , це завжди природні ароматизатори – шкірка апельсина , коріандр і інші спеції або фрукти.

Автор: Геннадій Булка

Переглядів:: 3

Автор публікації

Офлайн 3 дні

admin

0
Коментарі: 2Публікації: 7863Реєстрація: 08-03-2022
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x