195.16.88.9 - Linux - whoami(krist287) - uid(1574) gid(1676)
kaylin

·

ϴΪ
ϼĿ¼ʱ޸ʱ
_.well-knownɾ 07552022-07-26 20:57:462022-04-19 08:48:45-
_ldɾ 07552022-07-26 20:55:402022-04-18 21:30:13-
_puɾ 07552022-07-26 20:55:422022-04-19 06:15:13-
doskaɾ 07552022-07-26 20:57:462022-05-13 00:21:36-
gboɾ 07552022-07-26 20:55:422022-04-21 16:29:19-
katalogɾ 07552022-07-26 20:55:422022-05-13 00:20:58-
nailɾ 07552022-07-26 20:55:502022-06-17 13:21:44-
testɾ 07552022-07-26 20:55:422022-04-18 15:34:19-
wakenɾ 07552022-08-11 02:53:342022-08-11 02:53:34-
wp-adminɾ 07552022-08-11 06:04:242022-08-11 06:04:24-
wp-contentɾ 07552022-08-12 02:08:222022-08-12 02:08:22-
wp-includesɾ 07552022-07-26 20:55:502022-04-18 17:42:24-
.htaccess 04442022-08-11 06:04:352022-08-11 06:04:3521.22 K
Damiendep 06442022-08-11 03:43:202022-08-11 03:43:209.20 K
fibber.php 06442022-08-11 01:48:402022-08-11 01:48:4016.68 K
google5f28cd50ed83a936.html 06442022-07-26 20:55:422022-04-24 10:15:3853 B
index.php 04442022-08-12 02:08:222022-04-18 20:09:526.33 K
license.txt 06442022-07-26 20:57:462022-04-18 20:09:5219.45 K
readme.html 06442022-07-26 20:55:502022-04-18 20:10:487.26 K
robots.txt 06442022-08-11 03:34:222022-08-11 03:34:22193 B
wp-activate.php 06442022-08-12 01:44:152022-04-18 20:09:527.00 K
wp-blog-header.php 06442022-08-12 01:44:172022-04-18 20:09:52351 B
wp-comments-post.php 06442022-07-26 20:55:502022-04-18 20:10:362.28 K
wp-config-sample.php 06442022-07-26 20:55:392022-04-18 20:10:482.93 K
wp-config.php 06442022-08-12 01:44:212022-04-18 20:09:523.69 K
wp-cron.php 06442022-08-12 02:07:392022-04-18 20:09:523.85 K
wp-links-opml.php 06442022-08-12 01:44:252022-04-18 20:09:522.44 K
wp-load.php 06442022-08-12 01:44:272022-04-18 20:09:523.81 K
wp-login.php 06442022-08-12 02:06:092022-04-18 20:09:5246.79 K
wp-mail.php 06442022-08-12 01:44:332022-04-18 20:09:528.38 K
wp-settings.php 06442022-07-26 20:55:502022-04-18 20:10:3622.49 K
wp-signup.php 06442022-08-12 01:44:362022-04-18 20:09:5231.21 K
wp-trackback.php 06442022-08-12 01:44:382022-04-18 20:09:524.64 K
wp.php 06442022-08-11 01:49:212022-08-11 01:49:21453 B
xmlrpc.php 06442022-08-12 02:05:552022-04-18 20:09:523.16 K
Ŀ¼[12] - ļ[23] - [0755]
Linux sr47.hostlife.net 3.10.0-962.3.2.lve1.5.49.el6h.x86_64 #1 SMP Thu Mar 4 07:40:03 EST 2021 x86_64
Apache/2
Прості рецепти до Яблучного Спасу – Це Бориспіль – сайт міста Бориспіль
loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Прості рецепти до Яблучного Спасу

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

19 серпня настає Яблучний Спас. Традиційно в цей день прийнято ласувати стравами, основним компонентом яких є яблука.

Яблука: 5 цікавих фактів

– Найважче в світі яблуко важило 1 кілограм 849 грам. Його виростив японець Чисато Івасаки. Фермерське досягнення цього “мічурінця” увійшло до книги рекордів Гіннесса.
– Є думка, що яблука – відмінний тонізуючий засіб. Спробуйте замість чашки міцної кави з’їсти зелене (за кольором шкірки, а не за ступенем зрілості) яблуко – це подарує вам заряд бадьорості і прояснить свідомість.
– Імператриця Єлизавета Петрівна терпіти не могла яблука. Її кухаря ніколи не використовували їх для готування, а придворним було заборонено вживати їх у їжу навіть у відсутність монаршої персони. Єлизавета легко дізнавалася по запаху, що її піддані напередодні з’їли всього один цей фрукт.
– У деяких східних країнах існує повір’я: якщо загадати бажання, а потім з’їсти поспіль, не зупиняючись, 40 яблук, попередньо дуючи на кожне з них, то мрія обов’язково здійсниться.
– Ми з дитинства впевнені, що їжак може наколоти на свої голки яблуко. Принаймні, так нам показують у мультфільмах. Однак тягати на собі яблука їжакам просто немає чого – вони їх не дуже люблять, а харчуються в основному тваринною їжею – черв’ячками, іншим комахами, мишами і маленькими зміями.

7 рецептів з яблуками

На честь свята – Яблучного Спаса – ми пропонуємо вам приготувати один з семи запропонованих рецептів і пригостити ним сім’ю і друзів.

1. Салат з яблук “Пікантний”

Цей салат – справжній вітамінний “вибух”, і незважаючи на досить звичайні складові, має пікантний смак і святковий вигляд, тому його запросто можна запропонувати гостям, яких ви покличете відзначати Яблучний Спас, в тому числі і тим, хто тримає Успенський піст.

Інгредієнти (на 6 порцій):
– Яблука (солодкі, середні) – 4 шт.,
– Селера (стебловий) – 6-8 стебел залежно від товщини,
– Морква (середня, сорт Каротель) – 4 шт.,
– Петрушка – 1 пучок, Кунжут – 100 м.

Заправка:
– Лимонний сік – 1 чайна ложка,
– Оливкова олія (першого віджиму) – 60 мл (або за смаком),
– Соєвий соус – 2 чайних ложки.

Приготування:
Яблука і селера нарізати тонкою соломкою, моркву подрібнити на тертці, петрушку порубати дуже дрібно. Кунжут швидко обсмажити на сухій розжареній сковороді, постійно струшуючи, щоб не пригоріла. З’єднати лимонний сік, оливкова олія і соєвий соус, перемішати до однорідності. Овочі, яблука і зелень змішати, розкласти по порційних салатник, полити заправкою, зверху посипати кунжутним насінням.

Варіант рецепта: якщо ви любите гостреньке, додайте дрібно нарізаний перець чилі.
Порада: щоб яблука не потемніли, відразу після нарізки збризніть їх лимонним соком.

2. Курка з яблуками “Фруктовий рай”

Зазвичай з яблуками роблять індичку, гусака чи качку, але ці пташки досить жирні, та й готуються вони досить довго, тому ми пропонуємо вам нафарширувати курку. Секрет цього рецепту в тому, що курка маринується в апельсиновому соку, а в начинці використовуються не тільки яблука.

Інгредієнти:
– Курка (тушка) – 1 шт. (1,5-2 кг),
– Яблуко (будь-яке, ароматне) – 1 шт.,
– Груша (жорстка) – 1 шт.,
– Апельсин – 1 шт.,
– Сіль, перець – за смаком,
– Рослинна олія – 1 чайна ложка.

Приготування:
Курку вимити, обсушити і укласти у велику миску або в каструлю. Апельсиновий сік трохи підігріти, додати сіль і перець, перемішати. Полити соком курку, трохи “помасажувати” тушку. Поставити гніт, накрити і витримувати від 3 до 12 годин. Можна замаринувати на ніч. Якщо збираєтеся маринувати довше 4 годин, приберіть птицю в холодильник.

Яблука та груші очистити від насіння і нарізати тонкими скибочками. Апельсин почистити, розібрати на часточки. Нафарширувати курку фруктами, сколоти зубочистками або зашити, змастити олією. У деко налити трохи соку, в якому маринувалася курка. Викласти туди тушку. Поставити в духовку при температурі 220 градусів. Готувати приблизно 50 хвилин.

Подавати з печеною картоплею, рисом, ароматизованим травами або мікс-салатом.

3. Яловичина з яблуками в горщику

Наші предки використовували яблука для того, щоб надати смак і м’якість яловичині. За рахунок кислоти, що міститься в цих фруктах, вони “діють” точно так само, як лимон і оцет. Приготуйте м’ясо за старовинним рецептом, воно стане гідною прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти (на 4 порції):
– Яловичина (філе) – 800 г,
– Яблука (кислі) – 3-4 шт.,
– Молоко (3,2%) – 1 склянка,
– Масло вершкове – 60 г,
– Борошно – 60 г,
– Сіль, перець – за смаком.

Приготування:
Яловичину порізати на дрібні шматочки, злегка їх відбити, приправити сіллю і перцем. З яблук витягнути серцевину, не розрізаючи плоди, очистити їх від шкірки і нарізати тонкими кружечками. Керамічний горщик для запікання змастити вершковим маслом, викласти його зсередини половиною яблук, потім покласти м’ясо і накрити рештою яблуками. На сковороді розігріти олію, обсмажити борошно, влити молоко, перемішати так, щоб не було грудочок, додати перець.
Залити соусом м’ясо та яблука. Закрити горщик і поставити його в холодну духовку. Томити при температурі 180 градусів 1,5 години. Подавати з картопляним пюре або картоплею, приправленою вершковим маслом, кропом і часником.

Варіант рецепта: якщо хочете, щоб вийшло блюдо, більш насичене ароматами, то разом з соусом до яловичини додайте пару листочків лаврового листа або гілочку чебрецю.

4. Гарнір з яблук

З яблук виходить чудовий гарнір до страв з птиці – до вареної курки, до медальйонам з індички, до курячим котлет.

Інгредієнти (на 2 порції):
– Яблука (антонівка, великі) – 6 шт.,
– Масло вершкове – 1 столова ложка,
– Мед – 1 чайна ложка,
– Соєвий соус – 2 чайних ложки,
– Перець чорний (середнього помелу) – за смаком.

Приготування:
Яблука очистити від насіння і шкірки, нарізати кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло, викласти яблука, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до повної м’якості. Приправити медом, соєвим соусом і перцем. Потомити ще 1,5 хвилини. Якщо шматочки яблук не розійдуться, потрібно збити блендером до однорідної маси.

Варіант рецепта: за тим же принципом можна зробити і соус до м’яса або до птиці. У готове пюре додайте сметану або вершки і ще раз прогрійте (але не давайте масі закипіти).

5. Шарлотка “Дари природи” з сухофруктами

Традиційна шарлотка – це швидкий пиріг з яблуками. Однак якщо в нього додати кілька додаткових компонентів, у вас вийде цілком святкова страва, яке порадує і вас, і ваших гостей.

Інгредієнти:
– Борошно – 1,5 склянки,
– Цукор – 1 склянка,
– Яйце (велике) – 2 шт.,
– Сода – на кінчику чайної ложки,
– Оцет (для гасіння соди) – кілька крапель,
– Яблука (не дуже великі, солодкі) – 2 шт.,
– Курага – 10 шт.,
– Чорнослив – 10 шт.,
– Кориця – 1/2 чайної ложки,
– Олія (для змащування форми) – 1 чайна ложка,
– Манка (для посипання форми) – 1 чайна ложка.

Приготування:
Форму змастити маслом і посипати манкою, це вбереже яблука від пригорання. Сухофрукти обполоснути, при необхідності з чорносливу витягнути кісточки.

Яблука вимити, очистити від насіння, нарізати не надто товстими часточками. Укласти у форму віялом від середини. Яйця збити з цукром, додати борошно, соду, погашену оцтом, корицю, ще раз все гарненько збити. Краще використовувати міксер. Тісто вилити на яблука. Зверху, вдавлюючи, красиво укласти сухофрукти. Поставити в духовку, розігріту до температури 180 градусів. Випікати 20-25 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Перевірити готовність зубочисткою – вона повинна бути сухою і чистою. Різати шарлотку бажано гарячої, тоді верхня скоринка не поламається. При подачі можна додати кульку морозива або збиті вершки.

6. Ароматні оладки з яблуками і корицею

Що тільки ми не готуємо з яблуками: варення, компоти, джеми, пироги, інші десерти. Яблука печуть, сушать для зимових компотів, готують з них пастилу і суфле. А ви коли-небудь пробували спекти оладки з яблуками? Ні, в цьому випадку ці фрукти не є начинкою для готових оладок, а повноцінним інгредієнтом. Додані в тісто разом з корицею і запечені прямо в ньому, вони надають оладок неповторний смак і аромат. Виходять майже що оладки з колесо до воза, тільки вам не доведеться кожного разу поспішати, щоб викласти яблука на ще не встигла «схопитися» верхню сторону оладки. Хоча це на любителя. Ви цілком можете покласти в тісто тільки корицю, а самі яблука – дрібно порізані або натерті на крупній тертці – укладати на ще рідку коржик в процесі смаження нижньої сторони.

Напевно, багатьом цей рецепт навіє спогади з дитинства, коли ви прокидалися вранці від неймовірного запаху, долинав з кухні, і знали, що ось зараз мама наллє вам склянку молока, покладе на тарілку гірку ароматних оладок з яблуками, а потім – весь день на вулиці , тому що канікули! Нехай і вашим дітям буде що згадати. Не полінуйтеся, і приготуйте для них це диво.

Інгредієнти:
– Кефір – 250 мл.,
– Борошно пшеничне – 150 г.,
– Цукор – 50 г.,
– Яйця курячі – 2 штуки,
– Сіль – 0.5 ч. л.,
– Сода – 0.5 ч. л.,
– Яблуко – 1 шт.,
– Кориця (мелена) – 2 ч. л.,
– Олія соняшникова рафінована – 4 столові ложки.

Приготування:
Для оладок нам знадобиться склянка кефіру кімнатної температури, 2 яйця, 150 г борошна, 50 г. цукру, щіпка соди і солі, одне велике ароматне яблуко і кориця.

Яблуко помити, видалити насіння і шкірку, дрібно порізати. З’єднати яйця, борошно, цукор і сіль. Соду розмішати в склянці кефіру, а потім додати до продуктів. Добре все перемішати, щоб не було грудок. Додати в тісто порізане яблуко і 1-2 ч. л. кориці, і ще раз все перемішати.

У сковороді розігріти 3-4 ст. л. рослинної олії. Смажити оладки на середньому вогні, викладаючи тісто столовою ложкою. Оладки смажити з двох боків до золотистого кольору.
Готові оладки трохи остудити і можна подавати.

Варіант рецепта: щоб оладки прийняли більш яскравий смак, яблука краще вибирати кислих сортів.

7. Компот з яблук “Літній”

Напевно, компоти варити вміють все. Тим не менш, ми вирішили включити в наш список рецептів освіжаючий компот з яблук і доповнюють їх компонентів.

Інгредієнти:
– Вода – 3 літри,
– Яблука (великі) – 8 шт.,
– Цукор – 11 столових ложок,
– М’ята (свіжа) – 2 гілочки,
– Кориця (мелена) – 1 чайна ложка.

Приготування:
Яблука очистити від серцевини, нарізати часточками, залити холодною водою і поставити на повільний вогонь. М’яту перетерти з однією чайною ложкою цукрового піску. Після закипання в компот додати цукор і спеції. Варити ще 5-7 хвилин. Подавати холодним, прикрасивши листочками м’яти.

8. Яблучний квас-сидр

Це рецепт для терплячих – результат доведеться чекати від тижня до десяти днів. Однак сам процес простий і не вимагає великих фінансових витрат. Особливо, якщо у вас яблука зі свого саду.

Інгредієнти:
– Яблука – 4 кг,
– Цукор – 1 кг,
– Вода – 5 літрів.

Приготування:
Воду прокип’ятити і остудити (можна взяти фільтровану або бутильовану негазовану). Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, порізати на восьмушки, скласти у велику скляну ємність (наприклад, в десятилітрову бутель). Засипати цукром. Струсити так, щоб цукор трохи спустився вниз. Залити водою. Накрити марлею, складеною в 5-6 шарів. Поставити в тепле місце. Чи не перемішувати. Переставляти з місця на місце теж не варто: краще, якщо ви на час бродіння залишите напій у спокої. Через тиждень кілька разів процідити, розлити по пляшках і прибрати на кілька годин у холодильник.

Маленькі хитрощі:
– Пластиковий посуд використовувати не варто – може з’явитися цвіль.
– Для більш пікантного смаку можна додати жменю родзинок або лимонну цедру з одного лимона.
– Якщо квас-сидр буде настоюватися в прохолодному місці, то приготується не раніше, ніж через 10 днів.
– Дітям цей напій краще не давати – він виходить трохи хмільним.

Яблука – прекрасний “інструмент” для творчих експериментів. З них ви можете приготувати масу різноманітних і смачних страв. Крім того, ці фрукти легко використовувати для прикраси святкового столу. Так, наприклад, після нескладних маніпуляцій з яблук виходять дивовижні граціозні лебеді, казкові будиночки і сердечка. Приємного вам апетиту і нових кулінарних ідей!

Переглядів:: 4
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x