Раніше, найчастіше використовували баранину для шашлику. Але, останнім часом традиційним продуктом для цієї страви, починає ставати саме свинина.
Для пікантного шашлику зі свинини вам потрібно:
• 1 кг м’якої свинини;
• 2 подріблених лаврових листа;
• 4 ст. ложки оливкової олії;
• 4 ч.ложки паприки;
• 3 ч.ложки меленого кмину;
• по 2 ч.ложки подрібненого базиліку і насіння коріандру;
• 0.5 ч.ложки меленого імбиру;
• за смаком – мелена кориця, мелений мускатний горіх, червоний перець, мелений чорний перець, сіль.
Рецепт приготування пікантного шашлику зі свинини
М’ясо промиваємо і нарізаємо кубиками. Далі, перемішуємо паприку, кмин, коріандр, імбир, базилік, лаврушку, корицю, чорний та червоний перець, додаємо оливкову олію, мускатний горіх та сіль.
У пряну суміш кладемо шматочки м’яса і перемішуємо руками. Залишаємо м’ясо під кришкою в холоді на 8-12 годин. Нанизуємо свинину на шампури і рівномірно смажимо на мангалі.