loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Що приготувати з кольорової капусти: ТОП-5 рецептів

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

У кулінарії кольорова капуста цінується не тільки за багатий вітамінно-мінеральний склад, а й за смачні і ніжні страви, які з неї готують. У нашій добірці ти знайдеш рецепти супу, салату, запіканки і пирога з кольорової капусти.

Суп з кольорової капусти: Рецепт

Суп з кольорової капусти

Кольорова капуста – справжнє джерело корисних речовин. Вона дуже добре розкриває свій смак в супах-пюре.

Інгредієнти для супу з кольорової капусти:
• кольорова капуста – 2 шт.;
• курячий бульйон – 5 склянок;
• ріпчасту цибулю або цибулю-порей – 1 шт. або 2 стебла;
• вершкове масло – 1/2 склянки;
• борошно – 1/2 склянки;
• молоко – 3 склянки;
• сіль, мелений перець за смаком;
• грінки для подачі.

Спосіб приготування:
1. Нарізати кольорову капусту і цибулю-порей. Варити на повільному вогні в бульйоні протягом 30 хвилин. Збити в блендері до бажаної консистенції.

2. Розтопити вершкове масло в глибокій сковороді і додати борошно. Збиваючи, поступово додати молоко; варити до загустіння, весь час помішуючи. Додати всі інші інгредієнти і приправити за смаком.

3. Подавати суп разом з грінками.

Рецепт запеченої кольорової капусти з сиром

Запечена кольорова капуста з сиром

Кольорова капуста, запечена в духовці – це гарна самостійна страва і прекрасний гарнір до м’яса або риби.

Інгредієнти
• капуста кольорова – 1 невеликий качан;
• яйця – 3 шт.;
• вершки – 200 мл.;
• сіль – за смаком;
• мелений перець – за смаком;
• сухий часник – за смаком;
• мускатний горіх – за смаком;
• сир – 100 г.;
• зелень – для подачі.

Як приготувати:
1. Кольорову капусту розібрати на суцвіття і помити.

2. У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння, додати капусту і варити протягом 5 хвилин. Злити рідину.

3. Збити в мисці яйця, додати вершки, сіль, мелений перець, сухий часник і мускатний горіх.

4. Викласти капусту в глибоку нероз’ємну форму для запікання. Залити вершково-яєчною сумішшю і посипати тертим сиром.

5. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Готову страву за бажанням посипати зеленню.

Салат з копченої норвезької сьомги з брокколі і кольоровою капустою

Салат з копченої норвезької сьомги з брокколі і кольоровою капустою

Згідно з рекомендаціями дієтологів і лікарів, для поліпшення загального здоров’я, зміцнення нервової системи, підтримки молодості організму, сьомгу потрібно їсти 2 рази на тиждень, особливо навесні і зимою. Цю смачну рибу додають у салати. Склад овочів для них можна підібрати за власним смаком.

Інгредієнти (на 4 персони):
• 200 г. норвезької сьомги холодного копчення;
• 500-600 г. цвітної капусти та брокколі;
• 1 цибуля ріпчаста (або цибуля-порей);
• 1 столова ложка смажених кедрових горіхів;
• оливкова олія;
• бальзамічний оцет;
• сіль і перець.

Приготування:
Порізати філе копченої норвезької сьомги на тонкі смужки. Зварити капусту до напівготовності у злегка підсоленій воді і розібрати на суцвіття. Брокколі ошпарити окропом і також розділити на суцвіття. Порізати дрібно цибулю, додати оцет, сіль, перець, оливкову олію і добре перемішати. Заправка повинна бути досить рідкою. Помістити овочі в миску, залити заправкою і перемішати. Викласти овочі на тарілку, зверху помістити смужки копченої норвезької сьомги, полити залишками заправки і посипати кедровими горіхами.

Пиріг з листкового тіста з кольоровою капустою

Пиріг з листкового тіста з кольоровою капустою

Рецепт несолодкого пирога з листкового тіста кольоровою капустою, цукіні і яєчно-вершковою заправкою

Інгредієнти:
• листкове тісто – 250 г.;
• кольорова капуста – 1/2 качана;
• цукіні або кабачок – 1 шт.;
• яйця – 3 шт.;
• вершки – 200 мл.;
• тертий сир – 100 г.;
• сіль, перець – за смаком;
• мускатний горіх – за смаком.

Рецепт приготування:
1. Кольорову капусту помити і розібрати на суцвіття. Відварити до напівготовності в підсоленій воді.

2. Цукіні або кабачок помити, нарізати тонкими півкільцями.

3. Листкове тісто розморозити і розкачати. Відправити у форму і сформувати бортики.

4. Викласти на дно цукіні і капусту.

5. Збити яйця виделкою, додати вершки і тертий сир. Посолити і приправити за смаком.

6. Залити овочі отриманою сумішшю.

7. Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Подавати пиріг теплим або холодним.

Рибна запіканка з кольоровою капустою

Рибна запіканка з кольоровою капустою

Цю запіканку можна готувати з будь-якої білої риби: тріски, мерлузи, тилапії або хека.

Інгредієнти для рибної запіканки з кольоровою капустою
• кольорова капуста – 750 г.;
• філе білої риби – 750 г.;
• ріпчаста цибуля – 1 шт.;
• вершкове масло – 50 г.;
• сметана – 2 ст.л.;
• тертий сир – 75 г.;
• хлібні крихти або панірувальні сухарі – 50 г.;
• рослинна олія – 2 ст.л.;
• дижонська гірчиця – 2 ст.л.;
• сіль – за смаком;
• мелений перець – за смаком.

Рецепт приготування рибної запіканки з кольоровою капустою
1. Кольорову капусту помити і розділити на суцвіття. Кинути в киплячу підсолену воду і варити 10-15 хвилин. Злити рідину і збити капусту блендером.

2. Відправити отримане пюре в сковороду і готувати на сильному вогні протягом 3-5 хвилин. Додати половину вершкового масла, сметану і гірчицю, приправити за смаком і зняти з плити.

3. В окремій сковороді з рослинним маслом обсмажити рибне філе протягом 2-3 хвилин. Додати подрібнену цибулю і готувати ще 3-5 хвилин. Розім’яти рибу виделкою, додати сіль і гірчицю, прогріти.

4. Форму для випічки змастити маслом і викласти шар риби. Зверху розподілити пюре з капусти, посипати хлібними крихтами і тертим сиром. Скропити розтопленим вершковим маслом і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Переглядів:: 1

Автор публікації

Офлайн 16 години

admin

0
Коментарі: 2Публікації: 7864Реєстрація: 08-03-2022
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x