loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Топ-5 кращих рецептів пісних страв

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Початок поста означає різка відмова від їжі тваринного походження; однак зміна раціону може негативно позначитися на здоров’ї, тому до вибору продуктів варто поставитися вкрай уважно, щоб організм не зазнав серйозного стресу. Ми підібрали Топ-5 унікальних рецептів страв для вживання в піст. А для любителів салатів, рекомендуємо переглянути лучшие постные салаты в Рождественский пост на жіночому порталі hochu.ua.

Не варто забувати, що піст без молитви – це просто дієта. Так чи інакше, ті, хто відмовляється від тваринної їжі під час посту, переслідує свої цілі. Однак до зміни звичного раціону харчування треба ставитися з великою обережністю і розуміти, яка їжа не шкодить здоров’ю. Варто також відзначити, що різка відмова від м’яса і тваринних продуктів ні до чого доброго не приведе, перед повною відмовою від тваринних продуктів треба плавно знижувати їх споживання. Харчування має бути збалансованим, поживним і легко засвоюваним. Єдине, що засмучує, – це відмова від молочних продуктів, адже в них містяться незамінні амінокислоти.

Правила харчування в пост досить прості. Найбільш ефективним буде дотримуватися схеми поєднання продуктів, які не тільки підтримають у тонусі, але й додадуть сил і не допустять стресу для організму в цей нелегкий час. Далі наведено приблизний список продуктів, які стануть основним раціоном на час посту.

• Крупи – це «правильні» вуглеводи, які забезпечують організм енергією протягом усього дня.
• Бобові – джерело корисного і легко засвоюється білка.
• Паста (макарони) – один з найбільш ситних продуктів. Варто, щоправда, вибирати вироби з твердих сортів пшениці. У такій пасті більше корисних речовин, і фігура від неї не постраждає.
• Овочі та фрукти – величезна кількість вітамінів, мінералів, макро і мікроелементів, корисних кислот. Єдине, що варто пам’ятати: харчуватися тільки одними овочами неможна, це може привести до проблем в організмі і з шлунком, зокрема.
• Горіхи і сухофрукти. Сухофрукти замінюють солодощі, без яких протягом семи тижнів обійтися досить складно. До того ж горіхи володіють чималою користю для організму. Цей продукт зручний тому, що їм можна перекусити в будь-який момент і відразу ж відчути насичення. Що стосується сухофруктів, то чорнослив, наприклад, сприятливо впливає на травлення, а курага і урюк – на нервову систему і серце.

1. Сочевиця

– Сочевиця – 1 стакан;
– цибуля порей – 1/4 білої частини;
– 1 маленька квасоля;
– 1 свіжий помідор або 2 ст. ложки в’ялених томатів;
– масло рослинне, сіль.

Сочевицю відваріть основним способом (як гречку), попередньо сочевицю краще не замочувати! Це скоротить час варіння, але тоді сочевиця втратить більше корисних речовин. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте в олії, додайте до овочів відварну сочевицю і нарізані томати (якщо ви використовуєте в’ялені томати, то для заправки сочевиці можете використовувати масло з-під в’ялених томатів).

2. Геркулес

Для приготування геркулесової каші візьміть 1/2 склянки вівсяних пластівців, 2 склянки води, сіль і цукор.

Коли каша буде готова, додайте в неї подрібнені сухофрукти та горіхи. Замість цукру ідеально підійдуть мед або варення.

3. Гречка

– Гречка – 1 стакан;
– ½ маленької цибулини;
– ½ стебла селери;
– ½ маленької моркви;
– 100 г печериць;
– рослинне масло;
– спеції.

Дрібно наріжте цибулю, моркву, селеру і обсмажте на олії, додайте часточки печериць і продовжуйте обсмажувати. До готових овочів підмісіть відварну гречку. Також замість печериць можна використовувати сухі гриби, для цього додайте гриби до гречаної крупі, коли будете її відварювати; грибів в каші майже не буде, але аромат вам гарантований.

4. Рис

– Рис – 1 стакан;
– ¼ білої частини цибулі порею;
– ½ стебла селери;
– ½ маленької моркви;
– 1 болгарський перець;
– рослинне масло;
– соєвий соус;
– кунжут;
– спеції.

Всі овочі дрібно нарізати і обсмажити в олії, додати відварений рис, соєвий соус і добре перемішати. Перед подачею посипати кунжутним насінням. (Рослинну олію можна замінити на кунжутну.)

5. Інжир

– Інжир – 4 шт.;
– Розмарин – 2 гілочки;
– мед – 1 ст. л.

Інжир розрізати на 4 частини, полити медом і додати гілочки свіжого розмарину. Запікати інжир в духовці при 170 ° C приблизно 7-8 хвилин. Запечений інжир є як самостійною стравою, так і ідеально підійде як доповнення, як варення.

Переглядів:: 7

Автор публікації

Офлайн 24 години

admin

0
Коментарі: 2Публікації: 7862Реєстрація: 08-03-2022
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x