loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Як готувати морс: секрети і рецепти

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Морс – відмінний ягідний напій. Для його приготування використовують журавлину, бруснику, смородину, чорницю, або вишню.

Морс готують із соку свіжих або заморожених ягід, фруктів і деяких овочів (або їх суміші) і води. У морс додають цукор або мед, для пікантності – часточки лимону або апельсину.

Секрети смачного морсу

Для того щоб приготувати смачний морс, скористаємося порадами по його приготуванню:
1. Щоб морс вийшов смачним, соку в ньому має бути не менше 30 відсотків, якщо більше то звичайно вийде смачніше 🙂
2. Не викидайте м’якоті, в ній залишається багато корисних речовин: використовуйте її для приготування основи для морсу.
3. Додавайте мед тільки в ледве теплий або зовсім остиглий морс – тоді напій вийде не тільки смачним, але і корисним.
4. Якщо використовуєте для приготування морсу заморожену ягідну суміш, то її не потрібно заздалегідь розморожувати.
5. Щоб надати морсу оригінальний смак, додайте в нього цедру лимона, м’яту, корицю та інші аналогічні добавки за своїм смаком.
6. Використовуйте для приготування морсу ягоди, фрукти і овочі без ознак ушкодження і гнилі.

3-и рецепти морсу

Морс журавлинний з медом

Інгредієнти:
– Журавлина свіжа – 250 г,
– Мед – 80 г,
– Вода – 1 літр,
– М’ята свіжа – 3 гілочки.

Приготування:
Журавлину перебрати і видалити погані ягоди, промити, розтерти або подрібнити за допомогою блендера. Потім протерти масу через сито, щоб відокремити сік від вичавок. Вичавки залити теплою кип’яченою водою, додати розтерті листочки м’яти, дати час трохи настоятися (від 30 хвилин і більше), потім процідити. З’єднати з соком, медом і перемішати. Готовий морс охолодити.

Морс з чорної смородини та корицею

Інгредієнти:
– Чорна смородина – 500-700 г,
– Апельсин – 1 шт.,
– Кориця – 1 паличка,
– Вода – 1-1,5 літра,
– Мед – 80 г,
– Цукровий пісок – за смаком.

Приготування:
З підготовлених ягід чорної смородини вичавити сік будь-яким зручним способом. Вичавки залити гарячою водою, додати паличку кориці і закип’ятити, варити хвилин 15 на тихому вогні.
Процідити і охолодити. В охолоджений відвар додати сік і мед (цукор), добре розмішати. Потім додати нарізаний апельсин, покласти паличку кориці, остудити.

Морс із замороженої ягідної суміші

Інгредієнти:
– Ягідна суміш заморожена – 400 г,
– Цукор – 4 ст. ложки або за смаком,
– Цедра лимона – 1 ст. ложка,
– Вода – 1-1,5 літра.

Приготування:
Воду закип’ятити, остудити до 95 градусів. Висипати в каструлю заморожену суміш, залити її невеликою кількістю води і дати постояти так хвилини 2-3. Подрібнити ягоди за допомогою блендера, додати цедру лимона. Залити водою, що залишилася, накрити каструлю кришкою, укутати теплим рушником і настоювати години 2-3. Потім все перемішати, процідити, додати цукор і знову перемішати. Готовий морс потрібно остудити і насолоджуватися приємним смаков.

Переглядів:: 1

Автор публікації

Офлайн 5 дні

admin

0
Коментарі: 2Публікації: 7862Реєстрація: 08-03-2022
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x