loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Як готувати печеню в горщиках: секрети приготування і рецепти

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Готувати печеню в горщиках одне задоволення. Процес займає мало часу, а результат виходить чудовим!

Як приготувати печеню у горщиках: 7 порад

1. При пошаровій закладці інгредієнтів в горщик першим необхідно покласти той продукт, який довше готується.

2. Спробуйте попередньо обсмажувати всі інгредієнти перед закладкою в горщик.

3. Наповнювати горщик потрібно на дві третини об’єму, щоб уникнути розбризкування або витікання рідкого вмісту з ньому.

4. Якщо необхідно в процесі приготування додати рідину в горщик, вона повинна бути гарячою.

5. Необов’язково ставити горщик в холодну духовку. Якщо вміст горщика гарячий або він сам – теплий, сміливо ставте в гарячу духову шафу.

6. Накривайте горщик кришкою, щоб не пересушити блюдо. Замість кришки можна використовувати прісне або листкове тісто.

7. Якщо ваші глиняні горщики нові, перед закладкою продуктів горщики необхідно залити водою (краще гарячої) або поставити у воду хвилин на 10-15. Так ви приберете сторонні запахи.

Печеня з курчат в горщиках

Інгредієнти:
– Курчата дрібні (по 500-600 г) – 2 шт.,
– Часник – 4-6 великих зубчиків,
– Вершкове масло – 50 г,
– Естрагон – 1-2 гілочки,
– Зелень кропу – 0,5 пучка,
– Зелень петрушки – 0,5 пучка,
– Перець чорний великого помелу,
– Сіль.

Приготування:
Підготовлені курчата розрізати на 4 або більше частин. Посолити, поперчити і викласти кожен у порційний горщик. Додати подрібнений часник і петрушку, листя естрагону, полити розтопленим вершковим маслом. Накрити кришками і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати курчат хвилин 35-40. Можна за цей час 1-2 рази перемішати вміст горщика.
Готових курчат подавати в горщиках, посипавши подрібненим кропом.

Печеня з яловичиною та сушеними грибами в горщиках

Інгредієнти:
– Яловичина – 500 г,
– Сушені гриби (за смаком) – 50 г,
– Картопля – 800 г,
– Цибуля ріпчаста – 3 шт.,
– Морква велика – 1 шт.,
– Масло вершкове – 50 г,
– Сало свиняче – 50 г,
– Томатна паста – 0,5 склянки,
– Сметана – 1 склянка,
– Борошно – 4 ст. ложки,
– Подрібнена зелень кропу і петрушки – 3 ст. ложки,
– Сіль, Перець.

Приготування:
Гриби попередньо залити холодною водою і залишити на 3-4 години, потім відварити в цій воді до готовності. Підготовлену яловичину нарізати невеликими шматками і злегка обсмажити на сковороді з розтопленим салом. Відварені гриби нарізати середніми скибками і обсмажити на олії. Картоплю, цибулю і моркву очистити, нарізати середніми кубиками й обсмажити окремо на сковороді з маслом.

Борошно обсмажити трохи з вершковим маслом і з’єднати зі сметаною, ретельно розтерти віночком, щоб не було грудок. Додати томатний соус і перемішати. Рівномірно розподілити по порційних горщиках гриби, м’ясо та овочі. Додати спеції, перемішати і залити невеликою кількістю грибного відвару і сметанним соусом. Накрити кришками і поставити в гарячу духовку. Готувати близько години. Подавати печеню в горщиках, посипавши подрібненою зеленню.

Як подавати печеню в горщиках

Зазвичай стіл сервірують порційними горщиками за кількістю гостей. Подача страви в горщику досить оригінальна і дозволяє зберегти його в гарячому вигляді довше. Якщо ви приготували блюдо у великому горщику, його вміст подають на великому блюді або порційних тарілках.

Переглядів:: 3
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x