Не складна та дуже чудова закуска до столу, готується за 30 хвилин.
Інгредієнти для роллів з шинкою і рибою (на 20 порцій):
– лаваш (тонкий) – 2 листи.
Для першої начинки:
– перець солодкий – по 1 шт. жовтого і зеленого кольору;
– шинка – 200 г.;
– майонез «Оливковий з прованськими травами » – 100 мл.;
– гірчиця – 1 ч.л.;
– кріп – 1 пучок.
Для другої начинки:
– філе червоної риби слабосоленої – 200 г.;
– сир вершковий або сирний – 200 г.;
– майонез «Провансаль » – 50 мл.;
– кріп – 1 пучок;
– лимон – 1 шт.
Як готувати ролли з шинкою і рибою:
Готуємо пасту для рулетів з солодким перцем. Змішати майонез, гірчицю, подрібнений кріп, приправити сіллю і перцем.
Готуємо пасту для рулетів з рибою. Вершковий сир перекласти в миску, додати майонез, подрібнений кріп, лимонний сік, натерту на дрібній тертці цедру. Перемішати.
Духовку розігріти до 180 ° С. Перці розрізати навпіл, видалити серцевину, викласти на деко, скропити рослинним маслом. Запекти в духовці, 20 хвилин, потім перекласти в миску, накрити плівкою і залишити на 10 хвилин. Зняти з перців шкірку, м’якоть нарізати соломкою.
Рибу нарізати тонкими пластинками.
Один лаваш змастити сумішшю майонезу, гірчиці і кропу, зверху викласти нарізані перці і шинку скибочками. Другий лаваш змастити вершковим сиром з майонезом і зеленню, а зверху покласти шматочки риби.
Згорнути лаваші в рулети, нарізати шматками у вигляді ролів шириною приблизно 2,5-3 см.
Порада: перець для ролів з шинкою годі й запікати, якщо обмежений час приготування. Нарізати при цьому перець необхідно дуже тонкою соломкою.
Смачного!