Готуються дуже просто і швидко. З’їдаються ще швидше
Інгредієнти:
тісто:
рослинне масло – 100 мілілітрів;
куряче яйце – 1 штука;
борошно – кладемо на око до консистенції сиру ;
сода харчова – 1/2 чайної ложки;
сіль – 1/2 чайної ложки;
кефір – 1 склянка;
цукор – 1/2 склянки (можна трохи менше).
начинка:
рослинне масло – 50 мл;
куряче яйце – 4 штуки;
гриби – 200 грам;
ріпчаста цибуля – 1-2 штуки;
білокачанна капуста – половину вилка;
сіль – за смаком.
для смаження:
рослинне масло – 350 мл.
Спосіб приготування
Готуємо начинку:
– Подрібнюємо капусту і цибулю і обсмажуємо їх на рослинній олії.
– Додаємо туди ж гриби (можна варені) і обсмажуємо протягом 2-х хвилин.
– Кладемо подрібнені варені яйця, сіль за смаком. Все, начинка готова.
(В якості начинки для швидких пиріжків підійдуть і сир, яблука та ін.)
Готуємо тісто:
– Збиваємо яйце з цукром, потім кладемо всі інші інгредієнти, крім борошна і добре перемішуємо.
– По чуть-чуть додаємо борошно, щоб вийшло густе, як сирна маса, тісто (головний секрет швидких пиріжків в тому, що кількість борошна повинно бути мінімальним).
– Беремо піднос або дошку і насипаємо на неї 4 столові ложки муки.
– Тісто кладемо на борошно змоченою у воді столовою ложкою. Цією ж ложкою обвалюють їх у борошні, щоб вийшли кульки.
– Готуємо стільки кульок, на скільки вистачить місця.
– Посипаємо мукою руки, беремо першу кульку і ліпимо з неї пиріжок, попередньо поклавши всередину начинку. При необхідності вмочаємо руки в борошно (тісто буде менше прилипати, якщо його м’яти руками якомога менше).
– Зліплений пиріжок укладаємо назад на дощечку (красивіше будуть виглядати пиріжки, зліплені у вигляді невеликих котлеток).
– Смажимо пиріжки на розігрітій сковорідці у великій кількості олії. Вони будуть збільшуватися прямо у вас на очах.
– Перевертаємо пиріжки і обсмажуємо другу сторону.
Смачного!