Що може бути смачніше, ніж добре засмажений біфштекс?! А якщо приготувати біфштекс з яловичини з печерицями, то у вас вийде по-справжньому святкова вечеря!
На 2 порції вам знадобиться:
• 350-400 яловичої вирізки (2 порційних шматка)
• 1 цибулина;
• 10 свіжих печериць;
• 2 яйця;
• 4 ст. л. м’ясного бульйону або води;
• 2 ст. л. рослинного масла;
• чорний мелений перець;
• сіль за смаком.
Приготування:
Порційні шматки яловичини промити холодною водою, обсушити, потім відбити, посолити і поперчити за
смаком. Лук очистити, вимити і дрібно нарубати.
У сковороді розігріти олію. Підсмажити в ній цибулю до світло-золотистого кольору.
Покласти зверху підготовлене м’ясо, підсмажити (м’ясо повинно добре зарум’янитися), перевернути на іншу сторону і також підрум’янити.
Потім біфштекси знову перевернути, вогонь зменшити до мінімуму. З одного боку кожного біфштекса покласти очищені, вимиті і нарізані скибочками шампіньйони, з другого – вбити яйце.
Потім на сковороду з біфштексами потрібно додати бульйон або воду, 5-7 хвилин протушити під кришкою, і не виймаючи з сковороди, подати на стіл.