Чудовий та легкий в приготуванні бісквітний тортик на кефірі
Що потрібно:
– Масло або маргарин – 100 гр.
– Цукор – 0,5 ст.
– Яйце – 1 шт.
– Борошно – 2 ст.
– Кефір – 0,5 л .
– Сода – 0,5 ч.л.
– Сіль, ванілін, родзинки.
Як готувати:
Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо борошно і перетираємо все до однорідної маси.
Ретельне перемішування – запорука гарної якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промиті і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом, і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою.
Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п’ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі і змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою. Смачного!