Запікати яблука в духовці дуже просто. Їх треба помити, видалити серцевину і наповнити цукром, медом, горіхами, сиром або сухофруктами.
Яблука, запечені з сиром та родзинками
Запечені разом з сиром та родзинками яблука можна подавати на сніданок.
Складові:
– яблука – 4 шт.;
– сир – 200 г.;
– цукор – 50 г.;
– родзинки – 50 г.;
– ванілін або кориця;
– яйце – 1 шт.;
– манна крупа – 1 ст.л.;
– масло.
Рецепт приготування: Яблука помити та видалити серцевину. Сир змішати з яйцем, цукром, промитим ізюмом, ваніліном або корицею і манною крупою.
Підготовленою масою начинити яблука, скласти яблука в посуд для запікання, змащеним маслом, помістити в духовку до готовності. Подавати з вершками і цукровою пудрою.
Запечені яблука з сиром і ваніллю
Солодкі запечені яблука з ніжною сирною начинкою мають приємний смак і аромат.
Складові:
– великі солодкі яблука – 4 шт.;
– яєчний жовток – 1 шт.;
– сир – 150 г.;
– цукор – 2 ст.л.;
– ваніль – за смаком;
– цукрова пудра – для подачі.
Як готувати: Яблука помити і зчистити верхню третину шкірки. Вирізати серцевину з насінням і вискоблити трохи м’якоті ложкою.
Сир змішати з жовтком, цукром і ваніллю; наповнити отриманою начинкою яблука. Поставити в форму, влити трохи води і запікати 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Подавати десерт теплими, посипавши цукровою пудрою.
Яблука, запечені з сиром і горіхами
Готуємо простий і смачний десерт-сніданок родом з дитинства.
Складові:
– сир – 150 г.;
– мигдаль – 50 г.;
– родзинки – 50 г.;
– яєчний жовток – 1 шт.;
– мед – 2 ст.л.;
– кориця – 1/2 ч.л.;
– яблука – 7 шт.;
– лимонний сік – 1 ч.л.;
– терта цедра половини лимона – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Духовку розігріти до 200 градусів. Сир протерти до гладкості, мигдаль порубати. Ізюм обдати окропом і обсушити.
Сир з’єднати з жовтком, медом, лимонним соком і цедрою, корицею, це все портібно розтерти. Додати родзинки, мигдаль і добре перемішати.
Яблука вимити, обсушити, обережно видалити серцевину разом з насінням, не прорізаючи яблуко наскрізь. Наповнити сирною масою, помістити в форму, застелену пергаментом і запікати в духовці 25-30 хвилин.