Оселедець – це корисні ласощі! Він містить цінні Омега 3, необхідні для нормальної життєдіяльності людини. Оселедець надзвичайно корисний для клітин мозку, нормальної роботи серця і судин. Спробуйте засолити самі, адже своє набагато смачніше! Отже, як приготувати оселедець маринований з лимонним соком, дивіться рецепт.
Інгредієнти:
на 1 кг оселедця візьміть
– 3 столові ложки солі,
– 2 чайні ложечки цукру,
– 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, а краще лимонного соку за смаком.
– додайте чорний перець горошком,
– запашний перець,
– рослинне масло
– 0,5 літра кип’яченої води
Також можна додати кружальця сирої моркви, порізану колечками червону цибулю і лавровий лист.
Дуже красиво виглядає в скляній баночці!
Спосіб приготування
Рибку очистіть, відріжте хвіст і плавники. Приготуйте маринад. Розчиніть у воді цукор, сіль і лимонну кислоту або сік лимона. Все це розмішайте і залийте оселедець маринадом, поставивши потім в холодильник на добу.
Потім рибу помийте під струменем холодної проточної води, наріжте невеликими скибочками і складіть в банку, приправивши кожен шар спеціями і залийте рослинним маслом, додавши моркву, лаврушку і цибулю. Нехай ще трохи постоїть і вбере в себе спеції. Оселедчик пряного засолу готовий!
Можна маринувати тушку цілком, шматочками або згорнутими скибочками філе.