Індичка – символ Різдва. Пропонуємо вам смачний рецепт різдвяного пирога з індичкою.
Для того аби приготувати різдвяний пиріг з індички нам потрібно:
– листкове тісто – упаковка
– філе індички 400-500 грам
– цибуля-порей – 2 стебла
– цибуля ріпчаста – 1 середня
– вода – 1/2 літра
– бекон – 4 полосочки
– часник – 3-4 зубчики
– мигдаль – 15 горішків
– борошно – 2 ст.л.
– сметана – 2 ч.л.
– оливкова олія – 2 ст.л.
– вершкове масло – 1 ч.л.
– яйце
– перець
– чебрець
– шалфей
Рецепт пирога з індички, як готуємо:
Перший крок в приготуванні начинки – бульйон з індички. Беремо 1/5 літра, додаємо філе індички і цілу цибулину з лушпинням – вона додасть бульйону золотистий колір. Варимо все 30 хв. Щоб бульйон не втратив аромат, накриваємо його кришкою.
Далі нарізаємо крупно цибулю-порей і кладемо у воду на 10 хвилин. В цибулі багато піску і її варто добре промити.
Потім ріжемо на середні шматочки філе індички, бекон (достатньо взяти 4 смужки), цибулю і часник.
Змішуємо оливкове та вершкове масло, та смажимо на ньому часник і бекон, а для аромату додамо трохи чебрецю. Далі в бекон кидаємо індичку і очищену цибулю-порей. Залишаємо тушитися на 30 хв.
У заздалегідь приготовлене або куплене в магазині листкове тісто насипаємо середньо нарізаний мигдаль і листочки шалфею, після чого тісто злегка розкачуємо.
У готову цибулю додаємо 2 столові ложки борошна (готовність цибулі перевірити просто – коли її придавити пальцями, вона повинна розповзтися). Після цього в суміш додаємо 150 мл бульйону, все ретельно перемішуємо і знову ставимо на слабкий вогонь. Додаємо дві чайні ложки сметани. Готову суміш перчимо і солимо.
Щоб зайва волога з пирога пішла, начинку варто відкинути на сито, після чого викласти у форму для пирога.
Зверху кладемо тісто, злегка підтискаючи його з країв. Для того, щоб пиріг вийшов максимально хрустким, на тесті зверху варто зробити надрізи – тоді зайва волога з пирога піде. Після цього пиріг змащуємо збитим яйцем і ставимо в розігріту на 180 духовку на 30 хв.
Подавати такий пиріг краще з молодим зеленим горошком і соусом, який ми злили з начинки.
Смачного!