Рецепт шашлик із щуки не вимагає ні багато часу, ні яких складних маніпуляцій. Все просто – щуку розділити на філе, нарізати невеликими шматочками, злегка замаринувати в солі і чорному перці, полити розтопленим вершковим маслом і запікати над вугіллям як звичайний шашлик. Цей рибний шашлик можна готувати як на пікніку, так і на дачі або риболовлі.
Для шашлик із щуки нам потрібно :
– 1-на щука (або 2 філе зі щуки)
– 50 гр. вершкового масла
– Сіль, чорний перець мелений – за смаком
Для приготування шашлику підійде як велика риба, так і щучка поменше.
Велика щука нарізається шматками, якщо щука невелика – робимо з неї філе щоб з кістками не морочитися потім.
Перед приготуванням щуки, щоб відбити неприємний запах, можна замочити її на деякий час у холодній воді з додаванням солі і нарізаного лимону…
Отже, по-перше нам потрібно щуку промити, розпотрошити і видалити всі плавці й голову, і потім вирізати з неї філейну частину. Для цього, розрізаємо уздовж щуку навпіл і видаляємо хребет, потім необхідно філе акуратно відділити від шкурки.
Нарізаємо на невеликі шматочки і, посипавши сіллю і чорним перцем, перемішуємо, даємо протягом 20 хвилин насититися спеціями.
Тепер ці шматочки нанизуємо на шампури.
У ложці над вугіллям розтопимо шматок вершкового масла, і поливаємо їм щуку.
Запікаємо наш шашлик над вугіллям до повної готовності риби.
Знімаємо готовий шашлик з шампура і можна подавати до столу, прикрасивши його зеленню, нарізаним луком і часточкою лимону.
Приємного вам апетиту та успіхів у приготуванні вищеописаного рецепту шашлик зі щуки.