Правильний соус для шашлику – прикраса смаженого м’яса.
Як відомо, для вдалого шашлику потрібно декілька обов’язкових складових: вихідні, гарна погода, гарна компанія, багаття, м’ясо і, звичайно ж, соус. І якщо інші компоненти можуть бути справою випадку, то смачний, корисний і правильний соус для шашлику цілком залежить від тебе. Адже хороший соус іноді може не просто скрасити огріхи не надто вдалого м’яса, а й взагалі врятувати неправильно приготований шашлик.
Соус для шашлику буває найрізноманітнішим, і в кожній національній кухні існують свої традиції та особливості.
Сьогодні ми пропонуємо твоїй увазі простий і швидкий у приготуванні томатний соус для шашлику, який не вимагає ніякої термічної обробки. А значить, такий свіжоприготовлений соус для шашлику наповнений вітамінами і найбільш корисний.
Томатний соус для шашлику – інгредієнти:
• 1 кг помідорів,
• 1 болгарський перець (червоний або жовтий),
• пучок зелені (петрушка, кріп, базилік, кінза),
• 3 зубчики часнику,
• червоний мелений перець за смаком,
• 0,5 ч. Ложки меленого коріандру,
• 0,5 ч. Ложки мелених насіння зіри,
• 0,5 ч. Ложки цукру,
• сіль за смаком.
Томатний соус для шашлику – рецепт приготування:
Щоб приготувати смачний томатний соус для шашлику, вибирай стиглі м’ясисті помідори. Приготуй томатний сік з м’якоттю, для чого потри помідори на дрібній тертці.
В томатний сік додай сіль, цукор, перемішати і дай настоятися 20 хвилин, а в цей час підготуй інші компоненти. Май на увазі, що в густій масі сіль і цукор розчиняються повільно, тому спробуй сік і при необхідності досоли.
Болгарський перець потрібно очистити від насіння і потерти на дрібній тертці. Зелень помий, обсуши і наріж якомога дрібніше. Часник пропусти через землянку.
Додай в томатний сік болгарський перець, зелень, часник, всі спеції і гарненько перемішай. Томатний соус для шашлику готовий.
Подавай соус для шашлику в піалах порційно. Приємного апетиту!
А за яким рецептом ви готуєте соус до шашлику ?