Перевірений рецепт паски на Великдень. Із ним справиться навіть молода господиня без досвіду, але з бажанням відзначитися святковими пасочками.
Інгредієнти для паски:
– молоко – 0,5 л
– сметана – 0,5 л
– маргарин – 1 пачка (200г)
– масло вершкове – 200 г
– яйця – 8 шт
– цукор – 30 ст. ложки (якщо любите солодку)
– дріжджі свіжі – 75 г
– олія соняшникова – 3 ст. ложки
– сіль, кориця, ваніль, родзинки
– борошно – скільки візьме тісто (десь близько 1,5 кг)
Як готувати паску
Половину молока, 5 ст. л. цукру і всі дріжджі змішати і залишити на 30 хвилин (маса почне пінитися і підніматися).
Маргарин і масло вершкове розтопити на водяній бані.
Яйця збити з цукром, що залишився, туди додати молоко, сметану, масло з маргарином, молочно-дріжджову суміш, ваніль, соняшникову олію. Все це змішати до однорідної маси, додати борошна стільки, щоб тісто було як на оладки.
Залишити в теплому місці на 30 – 40 хвилин.
Перемішати добре і ще раз залишити підходити на 30 – 40 хвилин.
Потім останній раз добре перемішати та дати постояти 20 – 30 хвилин, замісити тісто, додаючи борошно і родзинки. У підсумку тісто має бути легким і м’яким (не крутим!)
Форми змастити маслом і обсипати тертим печивом.
Я, щоб уникнути несподіванок у вигляді прилипання тіста до формочок, завжди вистилаю промасленим папером.
Розкласти тісто по формочках, наповнюючи їх на 1/3.
З цієї кількості виходить близько 10 пасочок розміром “жерстяна баночка з-під ананасів 850 г”)
Залишити на столі хвилин на 15 – 20 в теплі.
Тепер дуже ніжно і акуратно поставити в духовку.
Випікати близько години при температурі 180 * (час індивідуально, залежно від вашої духовки)
Під час приготування не повинно бути холодного повітря, протягів, гучних звуків і т.д. Настрій має бути доброзичливим)
Порадуйте своїх близьких смачною паскою за нашим рецептом.