Солодкі вареники можна готувати не тільки з ягодами і сиром, але і яблуками. Виходить дуже смачно і незвично.
Інгредієнти які нам портібні:
• борошно – 3 склянки;
• вода – 3/4 склянки;
• яйця – 2 шт.;
• свіжі яблука – 800 г.;
• цукор – 1/2 склянки;
• кориця – на смак.
Вареники з яблуками: рецепт приготування
1. Замісіть тісто і розкатайте його не дуже тонко на присипаній борошном поверхні.
2. Стиглі яблука почистити і нарізати соломкою. Присипати цукром і дати постояти, щоб стік зайвий сік. Можна злегка присипати яблука меленою корицею для аромату.
3. Начинку потрібно викласти на кружечки з тіста і скріпити краї. Варити в підсоленій воді протягом 1 хвилини після того, як вареники спливуть на поверхню. Готові вареники акуратно вийняти з окропу, щоб не розірвати оболонку.
4. Подавати разом з цукром або медом.