loader image
- Юна Українка подарувала Бориспільським кінологам «крилату конячку» яка виконує бажання. Днями, співробітники Кінологічного центру поліції Борисполя, які разом із ЗСУ та ТРО боронять рубежі Броварів, отримали цінний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Кінологічного центру поліції в Київській області. Для наших відважних воїнів юна українка намалювала ліс, мирне небо та крилату конячку. За словами художниці, лоша здатне виконувати бажання. Варто лише доторкнутися до нього та подумати про те, чого хочеться найбільше. Картину юної мисткині передали на місце дислокації оборонців Берегині-волонтерки, які вже тривалий час докладають надлюдських зусиль аби забезпечувати воїнів усім необхідним. За бажанням авторки витвір потрапив саме до поліцейських кінологів. -
Меню Закрити

Як робити правильні чебуреки

/ 5. оценок:

Оценок пока нет. Поставьте оценку первым.

Вид: Другі страви, М’ясні
Кухня: Домашня
Час: 60 хв.
Складність: Середня

ЧЕБУРЕК – пиріжок з прісного тіста з начинкою з баранячого фаршу із гострими приправами, жаренний в олії.

ДЛЯ тіста:
– 4 склянки борошна (об’єм склянки – 250 мл);
– 1.3 склянки води;
– 1 куряче яйце;
– 1 стол. ложка рослинної олії (можна будь-якої олії, жиру);
– 0.5 чайної ложки солі

ДЛЯ фаршу:
– 700 г м’яса (баранина звичайно, але можна будь-яке м’ясо або суміш);
– 350 г цибулі;
– 0.5 склянки води;
– сіль, перець, спеції за смаком.

Спочатку готуємо тісто:
Закип’ятити воду з сіллю і олією.
Негайно замішати в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і дати остигнути (заварювання частини борошна робить тісто м’яким і пластичним). Додати яйце і перемішати (яйце підвищує міцність тіста, дещо знижуючи пластичність і м’якість). Потроху додаючи інше борошно, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне додати ще трохи борошна. Дати настоятися не менше 1 години (можна хоч 10). Поки наше тісто настоюється ще раз потрібно його перем’яти.

Поки тісто настоюється приготуємо фарш:

М’ясо потрібно пропустити через м’ясорубку. Хто не хоче возитися із цибулею, пропустити і цибулю через м’ясорубку, додати сіль, спеції і перейти до пункту 3. Цибулю дрібно нарізати, перемяти (відбити товкачкою) з сіллю, перцем і спеціями.

Покласти у фарш. Додати 0.5-1.0 склянки води або 1 склянку кефіру. Все добре перемішати.

Смажимо чебуреки: Відрізуючи тісто на кульки розміром з м’ячик для настільного тенісу, розкатати завтовшки 1 мм. Розрівняти фарш (трохи більше, ніж тіста) одну половину, накрити другою половиною і краї придавити. Прокатати по краю спеціальною машинкою або краєм блюдця і проконтролювати, щоб на шві не було дір або щілин. У каструлю налити на 2-3 см. рослинної олії, і почекавши доки олія нагріється, смажити з 2 сторін на середньому вогні, не накриваючи кришкою, до утворення золотисто-коричневого кольору. Можна також просто посмажити на сковороді з меншою кількістю олії. Після жарки розмір чебурека буде з середню долоню. Смачного wink

Переглядів:: 1

Автор публікації

Офлайн 4 дні

admin

0
Коментарі: 2Публікації: 7863Реєстрація: 08-03-2022
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
guest
0 коментарiв
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x
()
x