Маком можна посипати тісто перед відправкою його в духовку. А можна на швидку руку розпарити мак і сміливо використовувати його при приготуванні булочок і кренделів.
Самий клопіткий, але смачний, наступний спосіб:
• Для початку замочи мак окропом, дай йому набрякнути.
• Потім злий воду, залий нову або молоко і провари майбутню начинку з додаванням цукру або меду, постійно помішуючи, 40 хвилин на повільному вогні.
• У варений мак додай шматочок вершкового масла.
Якщо у тебе мало часу – перетри сухий мак в кавомолці або прокрути набряклий мак в м’ясорубці, і той, і інший можна розім’яти і подрібнити в ступці, зберігши тим самим його первозданний аромат.
Якщо макова випічка – частий гість на твоєму столі, є сенс задуматися над придбанням спеціальної ступки для перетирання маку – макітри з дерев’яним макогоном до нього.