Сортів яблук настільки багато, що багато хто з нас навіть не підозрюють про це розмаїття. Але всі ми любимо цей фрукт і часто заготовляємо його на зиму у вигляді варення або джему.
Але ось як правильно підібрати яблука, якщо ми хочемо отримати баночку з цілими яблучними часточками або такої консистенції, щоб намазувати на хлібні тости. Всі ці варіанти можливі, головне – правильні яблука взяти, ми трохи допоможемо з цим.
Для джемів підійдуть сорти з кислими яблуками, такі як Слов’янка, Грушівка, Білий налив, Семеренко. Саме в них міститься багато пектину і при приготуванні яблук ви досягнете консистенції джему.
А ось для варення, в якому ви хочете бачити цілі шматочки яблук, підійдуть більш солодкі і тверді сорти, наприклад, Антонівка, Спартак, Чемпіон, Глостер.