Проста домашня випічка, яка є класикою європейської кухні: Скони по-англійськи. Пропонуємо вам рецепт дуже смачної і простої випічки – здобні булочки-скони. В Англії їх традиційно подають на сніданок до чаю разом з джемом, варенням і збитими вершками.
Отже, складові для здобних булочок з джемом:
Борошно – 255 г;
Цукор – 25 г;
Сіль – 1 щіпка;
Розпушувач – 1 ч. ложка;
Холодне молоко – 150 мл;
Масло – 55 г;
Яєчний жовток – для змазування.
Для подачі нам знадобиться:
– Варення або джем;
– Збиті вершки.
Рецепт приготування булочок-сконів:
Змішайте в мисці сухі інгредієнти. Додайте масло і порубіть суміш ножем. Влийте молоко і замісити м’яке тісто.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Тісто розкачайте в пласт товщиною 2,5-3 см. Круглої формочкою для печива (або звичайним стаканом) виріжте кружки діаметром 5-6 см.
Викладіть заготовки на деко, змащене маслом. Покрийте яєчним жовтком і випікайте 13-15 хвилин до золотистого кольору.
Потім розріжте готовів булочки навпіл і змастіть варенням і збитими вершками.
Подавайте булочки гарячими, разом з чаєм або кавою.
Смачного.
Сподіваємося цей рецепт зробить ваш ранок приємнішим 😉